JEFF SHAPIRO

Cursos
Data: Dissabte, 28 Novembre 2020 10:00 - 18:00

JEFF SHAPIRO, el Bronx NY, EUA, 1949

Jeff Shapiro va deixar els Estats Units per anar al Japó, on va passar 9 anys estudiant a diversos centres ceràmics. Va estudiar durant un any a Kyushu on Takatori Seizan, un respectat productor de peça per a la cerimònia del te, tenia el seu forn. Isezaki Jun es va convertir en el seu mentor després d'una reunió amb ell a Bizen. Després d'això, va ser patrocinat per construir una casa, un taller i un forn a la costa de la mar del Japó.

Va obtenir molta experiència sobre la història, el procés i la tècnica, fent-lo més conscient de la bellesa de la imperfecció, una estètica basada en la "bellesa de la natura", visió molt diferent de l'occidental.

Des que va tornar als Estats Units el 1981, va ser pioner en les coccions de llenya. Aquest viatge va continuar, experimentant amb argiles naturals, disseny de forns de llenya, cicles de cocció i desenvolupant el seu propi llenguatge a través de la forma ceràmica.

El respecte i l'amor per l'estètica japonesa han estat fonamentals al llarg de la carrera del Jeff, amb molta atenció a aquesta bellesa en la imperfecció i en la filosofia de la cerimònia del te, no només amb el desenvolupament de la seva obra escultòrica, sinó també pel seu amor pel bol.

La seva obra és respectada i celebrada a nivell internacional, presentant-se en moltes galeries i col·leccions. La seva propera exposició individual es durà a terme al maig, a la Galeria Kakiden a Shinjuku, Japó.

Amb més de quaranta anys d'experiència, la passió, el compromís i el coneixement són les coses que li agrada compartir a través dels seus cursos i de la narració d'històries.

 

https://www.jeffshapiroceramics.com

 

 top cat

 

El Bol de Te; un enfocament creatiu

 

Què és i què no és acceptable per a un bol de te?

Per què és tan important el peu?

Què aporta a cada bol de te un caràcter distintiu?

 

character cat

 

Hi haurà una discussió sobre el treball de Shapiro i un enfocament per crear, animant els participants a provar les diverses tècniques que ha desenvolupat. Hi haurà temps per fer crítiques o debats individuals per a aquells que hi estiguin interessats.

També amassarem amb els peus una pasta que prepararem per fer servir al curs.

 

foot wedging cat

 

El taller es concentrarà en diferents estils i tècniques per elaborar bols de te, tenint en compte les condicions funcionals i estètiques.

Ens concentrarem en construcció amb xurros de forma lleugera i espontània, així com també fent servir un motlle d'apretada. També treballarem la més recent de les tècniques de Shapiro que s’inspira en els nius d’ocells mitjançant un procés de doble paret i reciclant l’argila, també a sobre d’un motlle.

 

nature inspiration cat

 

Amb els anys, Shapiro s’ha convertit en una mica un conta-contes i compartirà amb nosaltres les seves històries de viure i treballar al Japó, acabant amb una cerimònia del te de caràcter informal.

 

 

 

tea ceremony cat

 

 

 

Durada
28-29 NOVEMBRE
Preu
250€
Professor/a
JEFF SHAPIRO

 

Totes les dates


Event: Desde Dissabte, 28 Novembre 2020 10:00 a Diumenge, 29 Novembre 2020 18:00
Dissabte & Diumenge
 

Proporcionat per iCagenda

Setembre 2020
Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu

Subscriu-te al nostre butlletí

Patrocinat per
angela colls

 

aiga hotel information

 

 

- HOSTAL TURÓ de l'HOME 
93.848.00.27
rmturo@hotmail.com
Al centre del poble.
25€ només habitació (a 5 min del taller)

 

- CAN NOFRE 
www.cannofre.net
93.848.13.57
35 € habitació doble + esmorzar
Està just a les afores del poble. Millor anar en cotxe.