Venue: Penélope Vallejo Studio
JEFF SHAPIRO, el Bronx NY, EUA, 1949
Jeff Shapiro va deixar els Estats Units per anar al Japó, on va passar 9 anys estudiant a diversos centres ceràmics. Va estudiar durant un any a Kyushu on Takatori Seizan, un respectat productor de peça per a la cerimònia del te, tenia el seu forn. Isezaki Jun es va convertir en el seu mentor després d'una reunió amb ell a Bizen. Després d'això, va ser patrocinat per construir una casa, un taller i un forn a la costa de la mar del Japó.
Va obtenir molta experiència sobre la història, el procés i la tècnica, fent-lo més conscient de la bellesa de la imperfecció, una estètica basada en la "bellesa de la natura", visió molt diferent de l'occidental.
Des que va tornar als Estats Units el 1981, va ser pioner en les coccions de llenya. Aquest viatge va continuar, experimentant amb argiles naturals, disseny de forns de llenya, cicles de cocció i desenvolupant el seu propi llenguatge a través de la forma ceràmica.
El respecte i l'amor per l'estètica japonesa han estat fonamentals al llarg de la carrera del Jeff, amb molta atenció a aquesta bellesa en la imperfecció. La seva obra és respectada i celebrada a nivell internacional, presentant-se en moltes galeries i col·leccions.
Amb més de quaranta anys d'experiència, la passió, el compromís i el coneixement són les coses que li agrada compartir a través dels seus cursos i de la narració d'històries.
https://www.jeffshapiroceramics.com
CONTENIDOR i MENJAR - MENJAR i CONTENIDOR
El curs es centrarà en diferents tècniques i estils per a la creació de contenidors culinaris, considerant tant la part funcional com l'estètica.
Farem servir tècniques de creació com la construcció espontània amb xurros, motlles d'apretada i peces fetes al torn. La pasta ceràmica serà la que l@s alumn@s crearan fent servir la tècnica de l'amassat amb els peus.
Hi haurà discussió i comentari sobre el treball del Jeff, així com de l'acte de crear, encoratjant a l@s alumnes a provar les diferents tècniques que ha desenvolupat.
Parlarem sobre el concepte que les peces haurien de ser totes diferents, com en el cas dels guinomis, cada obra hauria de tenir la correcta quantitat de caràcter per complementar el menjar que hi presentem.
També dedicarem temps per a la discussió personal de cada participant. Veurem la possibilitat de crear noves formes i tècniques per a cada safata, bol i plat per a presentar un dinar.
L'últim dia serà especial, ja que, l@s participants portaran peces pròpies per a realitzar una demo gastronòmica amb la Hinako Shapiro. Portarem menjar preparat per compartir i per practicar les nostres presentacions culinàries.
Programa:
Dimecres 13: 10-13.30h i 15.30-18h
Orientació: el concepte de contenidor alimentari
Discussió sobre pastes ceràmiques i amassat amb els peus
Demos: planxes, motlles d'apretada i formes tornejades
Dijous 14: 10-13.30h i 15.30-18h
Demos: planxes, motlles d'apretada i formes tornejades
Pràctica
Divendres 15:10-14h
Finalització dels treballs i discussió dels resultats. Crítica amb l@s particpants.
Dinar de presentació amb les vaixelles que l@s participants han portat al taller.
Transport: si vols venir en tren, et recollim a l'estació durant els dies del curs per portar-te al taller
Proporcionat per iCagenda
© 2022 Penélope Vallejo